Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Matbrist för gästarbetarna i Qatar

Landslag

Kontroversen kring gästarbetarnas usla förhållanden fortsätter i Qatar inför VM 2022 med rapporter om byggarbetare som inte har råd med mat för dagen.

Gästarbetare som arbetat i nästan ett år utan lön vid ett skyskrapebygge i Qatar har knappt råd med mat för dagen, rapporterar människorättsorganisationen Amnesty International.

De flesta kommer från Nepal och har vid upprepade tillfällen blivit lovade att lönen ska betalas ut - ett löfte som brutits gång på gång.
-De har inte fått betalt på nästan ett år och kan inte ens köpa mat för att klara sig från dag till dag, säger Amnestys generalsekreterare Salil Shetty.

Sedan det blev klart att Qatar ska stå värd för fotbolls-VM, år 2022 har gästarbetarnas utsatta situation uppmärksammats. Den här gången handlar det om en skyskrapa i Doha, al-Bidda-tornet eller Fotbollens hus, som det kallas eftersom många idrottsorganisationer har kansli där.

ANNONS
Publicerad 2013-12-18 kl 23:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto