Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Messi och Ronaldos rävspel - undvek att rösta på varandra

Leo Messi nobbade Cristiano Ronaldo i kampen om Ballon d'Or. Samtidigt överlät portugisen sin röst till en lagkompis - för att själv få fler poäng.

För fjärde året i rad utsågs Barcelonastjärnan Lionel Messi, under pompa och ståt i Zürich, till världens bäste spelare. Senare på måndagskvällen offentliggjorde Fifa den omröstning som låg till grund för priset. Och där fanns en rad pikanta detaljer.

Fifa-utnämningen går till så att medierepresentanter, lagkaptener och förbundskaptener från olika länder rangordnar tre spelare utifrån vem de tycker varit bäst under säsongen, och ger dessa antingen fem, tre eller en poäng. Sedan räknas resultatet samman och en vinnare utses.

För Sveriges del röstade bland andra landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic genom att ge fem poäng till Barcelonas Xavi, tre till Andrea Pirlo och en till Lionel Messi.

Men trots att Cristiano Ronaldo egentligen är lagkapten för Portugal undvek han helt att rösta. I stället gavs det privilegiet till Bruno Alvés och det är lätt att dra slutsatsen att det portugisiska lägret helt enkelt ville backa upp sin främste stjärna. Alvés poängfördelning såg nämligen ut som följer: fem poäng till Cristiano Ronaldo, tre till Radamel Falcao och en till Robin van Persie. Ingen alls till Messi.

Och björntjänsten återgäldades av argentinaren. Messi röstade visserligen på egen hand, men förbisåg sin främste konkurrent. Istället lyfte han fram Andrés Iniesta (fem poäng), Xavi (tre poäng) och Sergio Agüero (en poäng).

Publicerad 2013-01-07 kl 22:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons