Uruguay slog Jordanien med 5-0.

Mexiko ville inte vara sämre.

Mexiko besegrade Nya Zeeland med 5-1

Playoff-spelet till sommarens VM-slutspel har dragit igång på allvar.

Tidigare under dagen besegrade Uruguay övertygande och planenligt Jordanien med 5-0 på bortaplan.

På kvällen var det Mexikos tur.

I hemmamatchen mot Nya Zeeland rivstartade man direkt genom att göra både 1, och 2-0 innan den första halvleken var över. Målskyttar då var Paul Aguilar och Raul Jimenez.

I den andra halveken fortsatte uppvisningen. 3 och 4-0 kom genom samme man, Oribe Peralta, innan Rafael Marquez fullbordade krossen med sitt 5-0-mål med några minuter kvar att spela.

Bortalaget kvitterade visserligen genom Chris James, men det ska till en otrolig vändning om Nya Zeeland vill hålla VM-hoppet vid liv.

Returen spelas 20 november i Wellington.

Publicerad 2013-11-13 kl 23:40