Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Michel spelade med Libanon i Nordkorea: ”Det var på liv och död för spelarna”

Allsvenskan

Libanon mot Nordkorea på Kim Il Sung-stadion i Pyongyang.
Det fick AIK-spelaren Felix Michel uppleva under den senaste landslagssamlingen.
- Det var stenhårt. Det var på liv och död för spelarna, säger han till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

Felix Michel bytte i somras klubb, när han lämnade AFC Eskilstuna och istället hamnade i AIK. Mittfältaren har också varit en del av det libanesiska landslaget, ett landslag han återigen spelade med nu i veckan.

Och det var en speciell tillställning som väntade honom – en match i diktaturen Nordkorea.

- Det var stenhårt. Det var på liv och död för spelarna. Jag gnäller sällan på tufft spel men här var de liksom vårdslösa. De gick in till hundra och stannade aldrig – inte ens om motståndaren var felvänd, säger han till Sportbladet.

Michel beskriver också stämningen på läktaren som väldigt speciellt. Matchen spelades på Kim Il Sung-stadion, som tar 50 000, och var mer eller mindre fullsatt. Men AIK-spelaren upplevde stämningen på läktarna mer som koreograferad, snarare än spontan.

ANNONS

- Det var helt fullt! Eller ja, det var tydligen obligatorisk närvaro att gå dit. Många hade säkert tvingats. Men jag måste säga att stämningen var grym. Annorlunda – kanske inte en klassisk ”fotbollsstämning” – men en speciell atmosfär

Han berättar också om en händelse i den andra halvleken, när en motståndare gjorde ett misstag. En person i publiken började skratta och snart skrattade hela arenan. Michel berättar att han själv tänkte ”Vad är det som händer?”. Alla på läktaren hade också träklappor som de använde hela matchen.

- Det lät ordentligt. Och det kändes som att de nordkoreanska spelarna verkligen blev påverkade av det också, säger Michel.

Nordkorea vann matchen med 2-0 efter att Jong Il-gwan gjort bägge målen. Matchen var Libanons första i andra omgången av VM-kvalet i Asien.

Publicerad 2019-09-12 kl 14:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto