POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Militär ockupation i knarkkrigets Rio oroar inför VM

Våld i Rio har lett till utegångsförbud.

Marinkåren har kallats in och utegångsförbud råder i Copacabana i Rio. Två månader innan VM. Blatter är emellertid lugn.

- Fotbollen är starkare, säger Fifa-ordföranden.

Det är mindre än två månader kvar till fotbolls-VM i Brasilien. Igår ledde strider mellan knarkkarteller och polis till utegångsförbud i stadsdelen Copacabana i Rio. Marinkåren ockuperade området och utegångsförbud infördes, skriver Dagens Nyheter..

- Det kommer inte att ta dagar, eller ens ett år, innan vi kan garantera invånarna fred, säger Luiz Fernando Pezão, guvernör i delstaten Rio de Janeiro, till tidningen.

Marinkåren har satts in bland annat för att förhindra att trafiken som passerar – snart med VM-stjärnor – råkar illa ut. När det blir trafiksstockning händer det att kartellmedlemmarna gör en så kallad arrastão, ett grupprån. Förare rånas och bilarna stjäls.

Fifas ordförande Sepp Blatter ville tona ner oroligheterna på torsdagen.

- Vid samma tid för fyra år sedan sade folk att ingen skulle åka till Sydafrika, säger han enligt Reuters.

- Tro mig, är fotboll är starkare än alla andra och alla rörelser i världen.

Oavsett så väntar ett fortsatt arbete i Brasilien, inte minst i Rio, mot våldet. En av kartellerna som nu hålls i schack av marinkåren har funnits i över 30 år. Efter VM kommer soldaterna lämna men då tar polisens specialstyrkor över och fortsätter arbetet med att avväpna kartellerna, skriver DN.

Publicerad 2014-04-24 kl 13:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå