Mitroglou tog Grekland till VM

Landslag

Konstantinos Mitroglou blev Greklands stora hjälte i första playoff-mötet med två mål mot Rumänien.

På tisdagen nätade han på nytt när Grekland säkrade en plats i sitt tredje fotbolls-VM efter 4-2 totalt.

Efter 3-1 i fredags hade Grekland en fot i Brasilien nästa sommar. Och när Mitroglou gjorde 1-0 i 23:e minuten blev Rumäniens uppförsbacke allt brantare. Vasilios Torosidis självmål i andra halvlek tände visst rumänskt hopp men matchen slutade 1-1 och Europamästaren från 2004 kunde boka sina biljetter till Brasilien.

I grekernas första fotbolls-VM 1994 blev det tre raka förluster. I Sydafrika för tre år sedan blev laget grupptrea.

Publicerad 2013-11-19 kl 22:05