Morten Olsen: Ett fantastiskt scenario

Landslag

Danmark tog välförtjänt tre poäng i Lissabon.
Pigg dansk offensiv och två sena mål ledde till seger över Portugal med 3-2.
-För första gången tog ett danskt landslag poäng i Ungern, och för första gången vann vi över Portugal. Nu har vi fyra poäng efter två riktigt svåra matcher, säger förbundskaptenen Morten Olsen.

"En framstående insats mot en av världens bästa fotbollsnationer", skriver Berlingske Tidende dagen efter Danmarks vändning mot Portugal. Men parallellt med hyllningarna kritiseras de danska spelarnas mediebojkott hårt.
Nederlagstippade Danmark, som på sista tiden sågats vid fotknölarna i danska medier, var nämligen allt annat än tillmötesgående efter slutsignalen i Lissabon. Efter den dramatiska segern och vändningen på onsdagskvällen klev endast Nicklas Bendtner och Daniel Jensen fram i en tv-intervju.
-Vi dedicerar den här segern till dem som trodde på oss. Nu vill vi glädjas med våra fans, dem där hemma och med varandra, sade landslagets presschef Lars Berendt om markeringen.

Men trots bragden vägrade spelarna att prata med pressen.

"Deras reaktion"

På frågan om spelarna fått munkavel på sig svarade presschefen:
-Jag är bara budbärare, och det är förargligt att vi har kommit i den här situationen. Men jag har viss förståelse för spelarna, och det här är deras reaktion i kväll.
Matchen i sig doftade danskt redan från början mot Portugal.
Bendtner fick gästernas första chans redan efter två minuter, men när kvällen var över var det Daniel Jensen som stod som hjälte efter att på tilläggstid ha skjutit in 3-2 via ett portugisiskt ben.
Dessförinnan hade Portugal i den första halvleken haft flest chanser, och 1-0 i Lissabon kom minuten före halvtid genom Nani.
Men danskarna, som har kallats Nordens brassar, kvitterade genom Bendtner med sju minuter kvar. Målskörden skulle dock inte sluta där. Efter att domaren blåst för portugisisk straff och Deco kyligt satt 2-1 i den 85:e minuten trodde hemmalaget att saken var klar.

Men så kvitterade Christian Poulsen på nick och sen kom Jensen segermål.

"Fantastiskt scenario"

-Slutet av matchen var ett fantastiskt scenario för oss. Spelarna visade god mentalitet gjorde en fantastisk prestation, sade förbundskapten Morten Olsen till Ritzau efteråt och summerade sedan danskarnas inledande kval:
-För första gången tog ett danskt landslag poäng i Ungern, och för första gången vann vi över Portugal. Nu har vi fyra poäng efter två riktigt svåra matcher.
Eftersom Albanien, som spelade 0-0 mot Sverige i lördags, vann sin hemmamatch mot Malta med 3-0, toppar albanerna nu VM-kvalgruppen på fyra poäng. Danmark och Sverige har också fyra pinnar, men Sverige placerar sig på tredjeplatsen på grund av sämre målskillnad.