Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mourinho: ”Jag övervägde att bli engelsk förbundskapten"

Landslag

Efter att Steve McClaren försvunnit från förbundskapten posten sades Jose Mourinho vara en av kandidaterna att ta över.
- Jag övervägde det faktiskt, säger Intermanagern i en intervju.

Efter Englands misslyckande att ta sig till EM slutspelet i somras var Steve McClarens saga som förbundskapten all. Han ersattes till slut av Fabio Capello; men innan det stod klart att så var fallet snurrade ryktena friskt om vem som skulle ta över ett av fotbollsvärldens mest utsatta jobb.

Ett av namnen som kom upp frekvent var Jose Mourinhos. Han blev i stället manager för Inter men han har nu avslöjat att han övervägde att ta jobbet om han skulle få erbjudandet.
- Det fanns en tid då jag funderade på att ta jobbet som Engelsk förbundskapten, sade Mourinho i en intervju med Feelfootball.com

ANNONS
- Jag var väldigt förtjust i fotbollen i England och i landet som sådant. Och, är det något land där prestigen som förbundskapten är hög så är det i England, fortsatte portugisen.

Men som förbundskapten får man inte den dagliga kontakten med spelarna som finns i ett klubblag. Något som gjorde att Mourinho valde att fortsätta som klubbtränare.
- Jag har en passion för det dagliga arbetet och de dagliga träningarna. Jag vill ha matcher varje vecka, det är mitt liv, sade han.

Jose Mourinho berättade också att han någon gång skulle vilja vara förbundskapten för Portugal.
- Jag skulle vilja uppleva hur det är att leda mitt land en dag. Jag skulle vilja göra min familj stolt, och jag är säker på att de någon gång kommer få vara stolta när jag blir portugisisk förbundskapten.

Publicerad 2008-10-07 kl 10:27
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto