POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Ny skada huvudvärk för "Alex"

EM-aktuelle Niclas Alexandersson har en bristning i ljumsken och magmuskeln. Orsak: migränattacken som tvingade honom till sängliggande i en vecka. - Mina muskler försvagades då, säger Göteborgsmittfältaren som har två veckor rehabilitering framför sig.

Alexandersson, 36, fanns inte med i IFK Göteborgs trupp inför våravslutningen borta mot Elfsborg på måndagskväll. I stället har han flera veckor av rehabilitering framför sig. Efter migränattacken och plågor i höften är det nu en bristning som stoppar den EM-aktuelle mittfältaren.

- Det känns verkligen som om tajmingen för den här skadan är olycklig. Trots att bristningen bara är liten, säger han till TT.

- Jag var jättenöjd med mina fem inledande matcher på säsongen. Sen kom allt det här. Och jag vill tro att den här skadan har uppstått efter att jag blev liggande en vecka, ryggmärgsprovet gjorde ju att det tog några dagar till att resa sig, säger han.

En vecka i sängen innebar en inaktiv kropp som försvagades för varje dag som gick.

När han själv stod upp på benen igen gjorde han det i matchtröja och med fotbollsskorna på sig.

- Ja, jag kom nog i gång för tidigt. Det tajta spelschema gör att det är matcher hela tiden och att man många gånger spelar när man i stället skulle behöva ta det lugnt.

På tisdagkvällen presenteras den svenska EM-truppen och en tidigare så given Alexandersson känner sig inte lika given längre.

- Det är klart att jag känner mig konkurrenskraftig när jag är frisk. Men jag vill inte kalla mig given på något vis. Jag kan inte göra annat än att fortsätta följa min rehabiliteringsplan och hoppas på en plats, säger han.

Publicerad 2008-05-12 kl 15:20
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå