Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nya arenan kan vara felbyggd

Landslag

Brasilien storsatsar inför det kommande VM-slutspelet.

Men nu visar det sig att deras dyraste arena kan vara felbyggd, skriver AP.

Foto: SCANPIX

Att Brasilien storsatsar inför det kommande VM-slutspelet är ingen nyhet. Hela tolv stycken nya arenor har byggts eller renoverats i miljardsatsningarna inför mästerskapet. Men nu uppger Reuters att den dyraste av de alla, Mane Garrincha National Stadium, kan vara felbyggd. Taket är inte vattentätt.

Det var i samband med en match mellan Brasilien och Chiles damlandslag som felet upptäcktes. Enligt lokala medier ska stora delar av publiken på det nedre etaget ha blivit genomblöta.

Secopa, den myndighet som driver arenan, försöker däremot tona ner problemet.

- Eftersom det är en ny, storslagen och komplex arena så finns det fortfarande några små punkter som måste rättas till och testas. Men det finns inget som äventyrar arenan eller de evenemang som ska genomföras där, meddelade Secopa.

ANNONS

Arenan, som ligger i huvudstaden Brasilia, har kostat över 3,2 miljarder kronor att renover.

För en månad sedan omkom två personer när delar av en fotbollsarena i Brasilien rasade. Totalt har fem personer dött i samband med arenaarbeten, varav en av dessa i staden Brasilia.

Publicerad 2013-12-27 kl 20:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto