Oavgjort i koreansk prestigematch

Landslag

VM-kvalkvällens stora prestigematch? Nordkorea spelade 1-1 mot Sydkorea i asiatiska VM-kvalet.

Matchen spelades i Shanghai eftersom Nordkorea vägrar spela Sydkoreas nationalsång eller hissa deras flagga.

Inför blott 500 personer på läktarna var det Nordkoreas Hong Yong-Jo som svarade för matchens första mål, som kom på straff i den 63:e minuten. Sydkoreanerna ordnade dock krysset genom Ki Sung-Yeungs kvittering fem minuter senare.

Det var lagens fjärde match mellan varandra under året - alla har slutat oavgjort.

Nordkorea har fyra poäng på två kvalmatcher medan Sydkorea gick in i kvalet idag.

De tre övriga lagen i gruppen är iran, saudiarabien och Förenade Arabemiraten. De två första lagen når VM, trean kvalar vidare.

Publicerad 2008-09-10 kl 17:33