Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Ogillar Europa - på grund av Terry

Foto: Mykhailo Markiv, AP/Scanpix

Ukrainas president, Viktor Yanukovych

Ukrainska folket demonstrerar för att få gå med i EU. Men landets president är negativ, efter ett bortdömt mål i sommarens EM.

Det var i den sista gruppspelsmatchen i EM 2012 som det hände. Hemmanationen Ukraina jagade en slutspelsplats, men föll mot England efter att ha fått ett mål bortdömt.

Mittbacken John Terry rensade undan bollen vid mållinjen och även om vissa hävdade att bollen var över linjen friade domaren och England vann matchen med 1-0. Händelsen är inte glömd i Ukraina och framför allt inte av presidenten Viktor Yanukovych.

Presidenten ska ha hållit en lång monolog om hur Europa konstant motarbetar Ukraina, och bland annat tagit upp det bortdömda målet som exempel.

– Vid ett tillfälle pratar han i fem minuter om ett bortdömt ukrainskt mål mot England i EM 2012, säger Chris Murphy, en amerikansk senator på besök i Ukraina, enligt The Telegraph.

Ukraina ska trots presidentens skepsism vara på väg att närma sig EU och det har skett omfattande demonstrationer för att få  igenom beslutet.

Publicerad 2014-01-02 kl 09:14
Annons
Annons
Annons