Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

"På spaning med Pia Sundhage" - Sundhages dagbok publiceras

Under hela sitt liv har USA:s svenska förbundskapten Pia Sundhage, 49, skrivit dagbok. Nu ska hennes skrivande presenteras i en bok.
-Vi håller just nu på och sammanställer allt, jag och Elisabeth Sohlin. Det blir hon som skriver och jag bidrar med mina dagböcker, berättar Sundhage för TT.

Sundhage, som i fjol förde USA till OS-guld, berättar att boken beräknas komma ut i mars nästa år.

-Jag hoppas att fotbollsspelare och andra idrottsutövare kommer att gilla boken. Den vänder sig också till ledare och tränare som kanske får lite hjälp på vägen, säger hon.

Boken kommer även att ges ut på engelska. Det var en anledning till att förhandlingarna om hennes nya kontrakt med det amerikanska fotbollsförbundet drog ut på tiden,
Sundhage har spelat 146 landskamper och tagit VM-brons, EM-guld, två EM-silver, samt EM-brons. Hon har varit förbundskapten för Sveriges ungdomslandslag, varit tränare i Sverige och i USA samt assisterande förbundskapten i Kina innan hon februari 2007 tog över USA:s damlandslag.

Annika Sörenstams tränare och mentor, Pia Nilsson, är en annan svensk framgångsrik kvinnlig idrottsledare som skrivit böcker.

TT

Publicerad 2009-03-17 kl 19:30
Annons
Annons
Annons