Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Pappersstrul stoppade Ghoddos Iran-debut: "Jättejobbigt att kolla från läktaren"

Foto: Bildbyrån

Saman Ghoddos är nyss hemkommen från sin första landslagssamling med Iran.
Det blev dock ingen speltid då det iranska förbundet inte fick igenom papprena med Fifa.
- Såklart blev jag ledsen för att jag inte fick spela, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

Saman Ghoddos, som spelat för Sveriges landslag under januariturnén, valde efter att ha blivit kontaktad av det iranska förbundet att representera Iran på landslagsnivå.

Östersundsanfallaren är nu hemkommen från sin första samling med landet, i Sydkorea och på hemmaplan i Teheran. Två kryss blev resultatet för det redan VM-klara landet, men för Saman Ghoddos blev det inget spel.

- Tyvärr så var det papprena som strulade. Såklart blev jag ledsen för att jag inte fick spela. Det är jättejobbigt att kolla på från läktaren när man bara villa hoppa in och hjälpa till. Så det var tråkigt, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

Det fanns dock en möjlighet till spel mot Syrien under tisdagen, men då det kom i sista stund valde förbundskaptenen Carlos Queiroz, tidigare bland annat assisterande tränare till Sir Alex Ferguson i Manchester United, att inte slänga in Ghoddos.

- Under matchdagen mot Syrien så blev allt klart. Men jag hade ett bra snack med tränaren och vi ville inte riskera något för min skull. Det var så mycket som skulle stämma. Jag blev godkänd precis samma dag som match, jag tror att tränaren hade tagit ut laget och så redan så man måste respektera det också. Jag tror att allt är klart nu i alla fall, säger anfallaren.

Trots att det inte blev något spel så ser Ghoddos väldigt positivt på landslagssamlingen.

- Det har varit riktigt bra. Det har varit roligt att träffa alla i laget och se alla faciliteter och allt med tränarstaben. Det har varit roligt och viktigt också, säger 24-åringen.

Vad har du fått för intryck av laget?
- Intrycket jag har fått är att det är ett väldigt bra lag, väldigt disciplinerat. Det var det första som slog mig, att alla verkligen krigar för varandra. Sedan är det väldigt bra spelare, det är många som är ute i Europa och gör väldigt bra ifrån sig. Så det är ett bra lag vi har.

Iran var tredje land, efter värdnationen Ryssland och Brasilien, att bli klart för VM nästa sommar. Ghoddos drömmer såklart om att få representera landet i mästerskapet, men är inställd på att det kommer att vara tufft.

- Jag är jättesugen på att spela VM. Jag tror att det är en dröm för vem som helst som spelar fotboll. Men såklart blir det svårt, det är en väldigt tuff uppgift. Jag måste fortsätta att prestera och det är vad min plan är också, att fortsätta prestera så kanske jag blir kallad igen.

Hur ser du på chanserna att få följa med till Ryssland?
- Ja, jag måste ju tro på det. Jag tror de är ganska stora. Det som jag gjort nu, speciellt ute i Europa, då har jag ändå presterat och gjort poäng och gjort det bra. Så jag tror att mina chanser är stora.

Det har varit några intensiva veckor för Saman Ghoddos. Efter att ha skjutit Östersund till Europa League med dubbla mål hemma mot Paok så följde alltså ett landslagsläger med Iran. Nu väntar AFC på Jämtkraft Arena när allsvenskan drar igång igen på lördag. Några problem att ladda om inför det har inte Ghoddos.

- Jag har ju inte spelat med landslaget nu så jag är jättetaggad och jag har fullt med energi och vill visa mig, säger 24-åringen.

I AFC Eskilstunas mål står ett bekant ansikte för Ghoddos - landslagskamraten Alireza Haghighi.

- Vi delade samma rum och vi har snackat mycket. Han tror att de vinner och jag säger att vi kommer att vinna. Ifall jag spelar, vilket jag hoppas, så ska jag skjuta in några bollar på honom, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

 

Publicerad 2017-09-06 kl 16:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons