POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Pele: "Omöjligt för Neymar att ersätta mig"

Foto: Scanpix

Med sin 1281 mål under karriären har Pele alltid varit Brasiliens stora "fotbollskung". En status som han personligen inte tror Neymar kommer kunna ta ifrån honom.
– Neymar kommer inte kunna bli Brasiliens favoritson, säger han till Goal.

Neymar är just nu Brasiliens största världsstjärna i fotboll. Barcelonaanfallare var även landets stora ikon under sommarens VM där folket närmast föll i tårar när han skadade sig i kvartsfinalen. Nu har Pele berättat att han tror att inte ens Neymar kan utmana honom att vara Brasiliens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

– Jag tror att det är omöjligt att bli den nya fotbollskungen, den nya Pele. Detta efter att min far och mor stängt maskinen. Neymar är en bra spelare, en fantastisk talang och han kommer bli en stor stjärna, ingen tvekan om saken, säger fotbollslegenden till Goal. 

Tidigare har Ronaldo och Romario sagt att Neymar mycket väl kan utmana Peles landslagsrekord på 77 mål då han redan nu är uppe i 62. Men rekordinnehavaren tror ändå inte Neymar kan passera hans status. Han menar också att Messi och Cristiano Ronaldo inte heller når upp till hans egen nivå som fotbollsspelare.

– Om du frågar om Beethoven skulle vara viktigt nu? Såklart han skulle. Folk glömmer att jag hade fått en gåva att spela fotboll, det är någonting som ingen kan säga emot.

Brasilien möter idag Frankrike i en träningslandskamp där Neymar har chans att göra ytterligare mål och närma sig Peles målrekord.

Publicerad 2015-03-26 kl 09:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå