Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Pepe: "Ronaldo bäst i världen"

Foto: Scanpix.

Pepe backar upp sin stjärna.

Sverige har Zlatan Ibrahimovic.

Portugal har Cristiano Ronaldo — nu dessutom tillbaka i träning.

- Som jag ser det är han bäst i världen, säger Pepe.

När mittbacken mötte ett stort pressuppbåd med två dagar kvar till den första VM-playoffmatchen i Lissabon handlade snacket till stor del om mötets två giganter, Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo.

Pepe, Real Madrids hårdföre försvarsgeneral, är van att tampas med Ronaldo på träningar i både klubblaget och landslaget. Zlatan har han ställts emot ett flertal gånger på fotbollsplanen, senast i Göteborg i somras.

- Jag har spelat mot honom på försäsongen, Real Madrid mot PSG. Det är en underbar spelare, alla vet det, säger Pepe.

Jämförelsen Zlatan och Ronaldo?

- Jag vill inte jämföra dem, det är två fantastiska spelare. Men Cristiano, med tanke på vad han har gjort finns det ingen jämförelse. Som jag ser det är han bäst i världen.

I skuggan av Messi

Ronaldo har oftast suttit på första parkett när Lionel Messi har tilldelats Ballon d'Or, priset som världens bäste, fyra år i rad. Ronaldo har fått priset en gång — en orättvisa sett med portugisiska ögon. Och frågan fick nytt bränsle när Fifa-presidenten Sepp Blatter nyligen fick be Ronaldo om ursäkt efter att ha hånat honom vid ett framträdande i Oxford.

- Det är orättvist vad han har behövt gå igenom de senaste åren, det är inte normalt att han bara har vunnit Ballon d'Or en gång, säger Pepe.

- Jag hoppas att han kan vinna i år.

Både Pepe (sätesmuskel) och Cristiano Ronaldo (vänsterfot) har ägnat veckans två första dagar åt rehabträning, men när Portugal tränade i ett soligt Praia D'El Rey på onsdagen fanns samtliga 24 spelare i truppen med på planen.

- Jag känner mig inte hundra procent. Men jag hoppas att jag kan spela, säger Pepe.

Veloso knäskadad

Efter träningen — stängd för media förutom första kvarten — visade det sig att Portugal har nya skadebekymmer, när mittfältaren Miguel Veloso kom tillbaka till spelarhotellet med is kring sitt vänstra knä.

Medan Sverige inte har spelat playoff sedan det infördes har Portugal tagit den vägen både till VM 2010 och EM 2012. Vilket av lagen som är favoriter att ta sig till sommarens VM i Brasilien?

- Det finns inga favoriter. Sverige försöker lägga det ansvaret på Portugal, men så är det inte. Det är 50/50, säger Pepe.

Publicerad 2013-11-13 kl 17:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons