Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Petter Andersson: Hade väl fått förhoppningar

Många, inklusive han själv, ville se Petter Andersson i landslaget. Men Svenska Cupen ställde till det för hammarbyaren.
- Jag hade väl fått förhoppningar om att komma med, säger Petter Andersson till fotbollskanalen.se.

Framgång föder framgång brukar det heta. Men för de spelare som är landslagaktuella i Kalmar och Hammarby, som ska mötas i Svenska Cupens semifinal, innebär det en missad landslagschans.

- Efter som det har varit så svårt att hitta speldatum för svenska cupen så har vi bestämt oss för att inte använda några spelare ur Kalmar eller Hammarby till matchen mot Frankrike för att den inte ska behöva flyttas, sade Lagerbäck.

Av de spelare som sades vara aktuella nämnde lagerbäck Petter Andersson och Viktor Elm. Assisterande förbundskaptenen Roland Andersson berättade också att även Patrik Ingelsten varit uppe i diskussionen.

Petter Andersson har gjort en kanonsäsong i Hammarby och har nämnts i diskussionerna kring landslaget den senaste tiden. Men nu gör alltså krocken mellan landslagets match mot Frankrike och Hammarbys cupmatch mot Kalmar att han får vänta ännu ett tag innan nästa möjlighet att bli uttagen i blågult dyker upp.

- Jag hade väl fått vissa förhoppningar om att vara med, men det är inget jag sitter och grämer mig över, säger Petter Andersson.

Hade du varit i kontakt med någon av förbundskaptenerna inför uttagningen?

- Nej, jag har inte pratat med dem.

Krocken med cupsemifinalen påverkade även U21:orna som spelar samtidigt som A-landslaget. Även där var det en Elm-broder som drabbades; i det här fallet Viktors yngre broder Rasmus.

Publicerad 2008-08-12 kl 18:30
Annons
Annons
Annons