Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Pires försvarar kritiserad Gourcuff: ”Det går mig på nerverna”

Yoann Gourcuff får utstå kritik i Frankrike efter en dålig säsong. Då reagerar Robert Pires.
- Att hacka på honom kommer bara att sänka hans självförtroende, säger han i en intervju på fifa.com.

Han ledde Bordeaux till en mästartitel i Ligue 1 och en sensationell kvartsfinal i Champions League. Yoann Gourcuff var talangen som äntligen hade blommat ut, efter en tuffare tid i Milan, och flera storklubbar i Europa uppgavs jaga spelgeniet.

Lyon ville ha honom mest och slantade upp 22 miljoner euro i somras. Men Gourcuff har haft svårt att imponera på samma sätt i Lyon som i Bordeaux och har fått utstå stor kritik i Frankrike under säsongen, till den grad att Robert Pires nu reagerar.

- Den kanoneld som Yoann Gourcuff fått utstå på sista tiden har gått mig på nerverna. Att hacka på honom kommer bara att sänka hans självförtroende. Han är en blyg kille och konstant kritik kommer inte att göra honom gott. Som spelare går det inte bara att ignorera kritik.

Robert Pires spelar ju för tillfället i Aston Villa, efter längre sejourer i Arsenal och Villarreal under sin karriär. Nu är han dock beredd att lägga skorna på hyllan efter säsongen, om inte rätt erbjudande kommer.

- Jag är beredd att pensionera mig i maj om det krävs, men jag är också redo att gå var som helst om ett intressant förslag kommer, även i Qatar eller USA. Jag har till och med fått erbjudande från Australien.

Publicerad 2011-03-28 kl 18:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons