Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Polens förbundskapten lämnar - sägs betala tre miljoner

VM-Kval Playoff

Polen kan möta Sverige i ett VM-playoff i mars.
Nu lämnar förbundskaptenen Paulo Sousa sitt uppdrag - och enligt brasilianska medier betalar han tre miljoner kronor för att göra det.

Foto: Bildbyrån.

I slutet av mars kan Sveriges herrar ställas mot Polen i playoff-final om en plats i VM 2022. Nu står det klart att Polens förbundskapten Paulo Sousa lämnar sitt uppdrag för att ta över det brasilianska klubblaget Flamengo.

Sousa har tidigare väckt det polska fotbollsförbundets ilska, då portugisen uppgavs ha tackat ja till ett annat tränarjobb (hos Internacional) utan att informera den polske förbundspresidenten Cesary Kulesza.

"Om portugisen, bakom ryggen på presidenten, har bestämt sig för att ta ett jobb hos Internacional (eller någon annan klubb) kommer förbundet reagera kraftigt och anmäla saken till Fifa och kräva flera miljoner zloty för att ha brutit kontraktet och för att ha utsatt förbundet för ytterligare kostnader på grund av behovet att anställa en ny tränare", har det polska förbundet tidigare skrivit i ett uttalande.

ANNONS

Nu har Kulesza bekräftat att den polska förbundsstyrelsen enhälligt bestämt sig för att avsluta Sousas kontrakt. Portugisen har också gått med på att betala en kompensationssumma för att bryta kontraktet och skriva på för Flamengo. Enligt brasilianska Globo betalar Sousa 300 000 euro, drygt tre miljoner kronor, till det polska förbundet.

Polen ställs mot Ryssland i playoff-semifinal den 24 mars, medan Sverige tar sig an Tjeckien. Segrarna i de två matcherna gör upp i en direkt avgörande playoff-final den 29 mars om en plats i VM 2022.

Publicerad 2021-12-29 kl 21:52
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto