Portugals seger satt hårt inne

Landslag

Portugal tog en pliktskyldig seger mot Turkiet, men det satt hårt inne. Efter portugisernas ledningsmål tryckte Turkiet på för en kvittering innan Portugal kunde kontra in 2-0 på stopptid. Cristiano Ronaldo & co har därmed fått precis den öppning de ville ha och ser farliga ut.

Storfavoriterna Portugal inledde matchen piggt och tog direkt kommandot i matchen med ett säkert passningsspel. Men turkarna försvarade sig bra och gjorde det svårt för de namnkunniga portugiserna. En dryg kvart in på halvleken fick ändå Portugal nätvittring, men mittbacken Pepe stod offsideplacerad när inlägget från Simão slogs mot hans panna.

Cristiano Ronaldo hade länge problem med att komma in i matchen, men när han fick chansen på frispark strax till vänster om straffområdet visade han klassen. Han drog till med överskruv på bollen och den turkiska målvakten touchade bollen i stolpen. Över huvud taget var portugiserna ständigt farliga på fasta situationer.

Tidigt i den andra halvleken var Turkiet riktigt illa ute. Simão, pigg matchen igenom, tog sig förbi två nonchalanta försvarare och fälldes. Bollen gick vidare till Nuno Gomes som placerade bollen i stolpen, andra träffen i virket för kvällen. Oturen grinade Portugal i ansiktet. Men både Portugal och Pepe skulle få göra det efterlängtade ledningsmålet till slut. Mittbacken tog sig fram i banan, väggade sig igenom med Nuno Gomes och hade lite tur i avslutet. Detsamma kan man säga att Nuno Gomes hade fem minuter senare. Inlägget från Cristiano Ronaldo nickades inte i stolpen, men väl i ribban den här gången och marginalerna var inte riktigt på Gomes sida den här kvällen.

Turkiet försökte flytta fram positionerna efter Portugals ledningsmål och de lyckades till viss del. Mot slutet fick Portugal slå ifrån sig och trots att segern till slut var säker var det inte utan att favoriterna fick kämpa hårt för de tre poängen. Först på stopptid kunde Raul Meireles trycka in 2-0 när Cristiano Ronaldo iscensatte en snabb kontring.