POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
11å

Rapport från måndagens träning: Rosenberg var het

Landslagets måndagsträning inför mötet med Ungern på onsdag.

12.33 Spelarna avrundar passet med att jogga ner. Nu väntar presskonferens för ett helt gäng med Zlatan Ibraimovic i spetsen.

12.23 Väldigt få mål som vanligt när det är sjumanna. Snyggast hittills är när Majstorvic vänder bort Henrik Larsson. Seb Larsson trycker in ett mål efter en snygg upprullning. Rosenberg visar fortsatt stark form, även om han säger ”Fan, vad dåligt” efter ett lamt skott. Zlatan svarar för andra laget med att stänka in en boll bakom Wiland.

12.16 Spel mot två mål och det är sjumannafotboll med max två touchs per gång. Isaksson står vid sidan. Mellberg, Majstorovic, Stoor, von Schlebrügge, Berg, Rosenberg, Safari, Gustafsson, Seb Larsson och Nilsson kör mot Wiland, Ibrahimovic, Källström, Larsson, Hansson, Holmén, Elm, Wendt, Granqvist.

12.11 En som är hyfsat het är Markus Rosenberg som gör flera bra mål både med skott och på nick. Viktor Elm slår ett grymt inlägg som Stoor trycker in. Grymt snyggt.

12.06 Hansson spelar nu fram Zlatan som missar. Inget snack om känsla dock.

12.03 Helgens par: Petter Hansson och Zlatan Ibrahimovic är framme i en avslutningsövning men Zlatan duffar bollen. Överhuvudtaget görs det förvånansvärt få mål sett till att spelarna rusar fram mot en ensam målvakt. Eddie Gustafsson gör dock en vass parad på en von Schlebrügge.

12.01 Seb Larsson försöker styra in en boll med en yttersida – men missar. Då skriker Roland Andersson till: ”Om du är tveksam så släpp den.”

12.00 Nu är även backarna med i avslutningarna och Granqvist skjuter först tungt och nickar sedan över. Wiland visar klass.

11.59 När utespelarna skjuter på Wiland och Gustafsson så gnuggar Lennart Ljung med Andreas Isaksson. Det är enklare övningar och det är tydligt att man inte vill äventyra hans stukade högerfinger.

11.56 Avslutningsövningar för de offensiva spelarna. Distinkta pass, skriker Roland Andersson. Han kanske har spelet på Qemal Stafa-stadio i åtanke.

11.53 Enklare passningsövningar gäller nu för utespelarna.

11.49 Isaksson är inte fullt lika involverad längre i träningen. Nu är det Wiland och Gustafsson som får skott på sig av Roland Andersson och Lennart Ljung.

11.48 Avbrott i träningen och det leks med bollen och passet har mest bestått av olika typer av uppvärmningsövningar sedan man drog i gång. Nu samlar Paul Balsom spelarna vid bortre långsidan och det är stora kvadratspel som gäller. Tre spelare jagar mot sju stycken.

11.44 Tobias Linderoth släntrar in med sjukgymnasten Johan Sandberg. De promenerar på en kant. Lars Lagerbäck har dock redan sagt att mittfältaren är borta från VM-kvalet på onsdag.

11.33 Uppvärmning på ett kylslaget Råsunda där blixtinkallade Eddie Gustafsson är i gång med Andreas Isaksson och Johan Wiland. Fingerskadade Isaksson verkar okej.

11.28 Landslaget har samlats för det sista öppna passet för media inför VM-kvalet mot Ungern på Råsunda. I morgon är det stängd träning som gäller och då på Stockholms Stadion. Vanligtvis brukar man lägga kraft på fasta situationer då, fast i det här läget kan man misstänka att det blir en del nötande av 3-5-2.

Efter den är det presskonferens med bland annat Zlatan Ibrahimovic.

Publicerad 2008-09-08 kl 13:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå