Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rehhagel: Jag minns Gre-No-Li

Landslag

Demontränarnas grupp blir det ett tungviktsmöte direkt. Lars Lagerbäck ställs mot Otto Rehagel och grek-tysken tror att hans lag kan vara en outsider i EM.

Tränarkarriären är lång som ett grekiskt drama.
Och aldrig har Otto Rehhagel funnit sig så väl tillrätta som just i Grekland.
Sverige står som rubrik på nästa kapitel i hans grekiska historia.

Om Grekland har samma slagstyrka i detta mästerskap som i EM 2004 visar sig på Wals-Siezenheim-stadion på tisdagen, då Sverige står för motståndet i EM 2008.
Men ett vapen är fråntaget grekerna - överraskningsmomentet. Efter EM-guldet vet hela fotbolls-Europa vad Grekland kan uppvisa i sina bästa stunder.

-Det är alltid samma favoriter, Italien, Frankrike, Spanien, de gamla välkända lagen, säger Otto Rehhagel.

ANNONS
-Men kanske vi kan bli en outsider. Jag vill att Grekland ska vara med och kämpa om titeln, precis som i Portugal 2004. Men då måste vi få allt att stämma, alla måste spela på topp och vi måste ha tur.

Rehhagels startelva är tämligen given och lagets taktik känd sedan länge. Men Otto Rehhagel kan konsten att svara undvikande på frågor. Angående hur han ser på Sverige in för tisdagens öppningsmatch i EM, säger han:
-Sverige har alltid bra lag och alltid bra spelare. Som spelare var jag med redan då Gre-No-Li var i Milan. Även dagens svenska spelare håller mycket hög klass.

-Naturligtvis har jag laget klart i huvudet. Men jag tänker inte tala om vilka som ska spela i morgon och hur vi tänker spela. Men vi tänker inte bjuda på 30 meter som en polsk försvarare fick för sig att göra mot Tyskland, sade Rehhagel.

ANNONS

Den 69-årige tysken var en gång i tiden hårdför försvarare innan han 1972 inledde sin tränarbana i FC Saarbrücken. Efter Kickers Offenbach, Werder Bremen, Borussia Dortmund, Arminia Bielefeld, Fortuna Düsseldorf, Werder Bremen igen, Bayern München, Kaiserslautern, och flera liga- och cuptitlar på vägen, tog han över som förbundskapten i Grekland 2001.

Resten är ännu mer fotbollshistoria. Och efter att ha hunnit med ett EM-guld, 43 segrar, 16 oavgjorda och 19 förluster med Grekland väntar ännu ett EM och sedan ett VM-kval.
I våras förlängde Rehhagel sitt kontrakt till 2010. En VM-framgång hägrar, framför allt efter kvalmissen till VM 2006.

-Jag har varit Grekland i sju år, det är ingen annan som har klarat av det och den som kommer efter mig kommer också att få svårt att nå det, sade han inte utan tillfredsställelse.

ANNONS

På den förbundskaptensfronten har han faktiskt sin överman.
Lars Lagerbäck.
På tisdagen möts de.

Publicerad 2008-06-09 kl 19:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto