Rysk uppvisning mot Finland

Landslag

Två självmål och ett drömmål av Andrej Arsjavin gav Ryssland 3-0 hemma mot Finland i VM-kvalet. Och det var stundtals drömfotboll av hemmalaget.

Det var total dominans från Ryssland när man besegrade Stuart Baxters Finland med 3-0 för vilka Djurgårdens Daniel Sjölund spelade 84 minuter innan han ersattes av Jari Litmanen.

Mest dominerade Andrej Arsjavin och han avslutade en perfekt kväll med att springa runt Sami Hyppiä och målvakten Jääskälinen innan han drog in 3-0.

Innan dess hade Finland gjort två självmål. I första halvlek drog Petri Pasanen in den bakom Jääskäläinen och i andra gjorde Veli Lampi om bravaden.

Werder Bremenspelaren Pasanens självmål kom efter 25 minuter i duell med Pavel Pogrebnyak. Anfallet startade till vänster där Arsjavin hittade in till Zhirkov vars skott räddades av Jääskeläinen - men returen tog på Pasanen och in i mål. Det såg en aning klumpigt ut av Pasanen.

Publiken var lycklig men Pogrebnyak såg nästan generad ut.

2-0 kom via Zurichbacken Veli Lampi.

I slutet av första halvlek uppspelades en liknande tilltrasslad situation som vid målet då Pogrebnyak hade ett utmärkt läge men där chansen försvann genom att Arshavin "stal" skottet och knappt träffade bollen med sin vänsterfot. Finland ställer upp med bland annat Djurgårdens Daniel Sjölund från start.

Publicerad 2008-10-15 kl 19:37