Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ryssland skär ner VM-budgeten med 4,5 miljarder kronor

Landslag

Det blir ett dyrt fotbolls-VM 2018 för Ryssland. Nu har landet bestämt att skära ner budgeten för mästerskapet med cirka 4,5 miljarder kronor.
- Det är en fråga om att optimera förberedelserna, säger idrottsministern Vitaly Mutko enligt R-Sport.

Foto: Scanpix

Under förra året kollapsade priset på olja vilket ledde till stora konsekvenser på den ryska ekonomi. Nu tvingas landet till att skära ner på sin planerade budget inför fotbolls-VM 2018. Tidigare har det rapporterats om att Rysslands ursprungliga planering uppgått till cirka tolv miljarder dollar, vilket motsvarar 102 miljarder svenska kronor.

-Det är en fråga om att optimera förberedelserna. Det här beslutet gör att vi primärt kommer att ta bort de exklusiva hotellen, säger Vitaly Mutko enligt R-Sport.

Den ryska tidningen Vedomosti har tidigare rapporterat om att mer än hälften av alla arenabyggen ligger efter planeringen. Fifa har även tidigare gått med på att Ryssland ska få skära ner åskådarkapaciteten på tre arenor - Kaliningrad, Volograd och Yekateringburg - till 35 000 istället för VM-standarden på 40 000.

ANNONS
Publicerad 2015-06-23 kl 05:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto