Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Rysslands förbundskapten: ”Spelarna vill delta i hemma-VM 2018”

2013 vann nationen U17-EM och nu har man återigen kvalat in till ett Europamästerskap. Förbundskaptenen Dmitri Khomukha menar sedermera att en annan turnering är en stor motivationsfaktor.
- Alla spelarna här vill spela VM i Ryssland 2018, säger han i en presskonferens.

Ryssland var numret för stort i Sveriges Elite Round-grupp och vann den med maximala nio poäng. I gruppspelets sista match vann man mot Blågult med 3-1, men Khomukha medger att det fanns bekymmer.

- Matchen var tuff. Det svenska laget var bra och vi hade problem, men vi lyckades sätta våra lägen vilket gjorde att vi vann. Vårt lag var framgångsrikt och huvudmålet var att kvala in till EM så det är väldigt bra för oss, säger förbundskaptenen. 

Khomukha förklarar även att landets ungdomscoacher har jobbat ihop länge tillsammans för att utveckla juniorerna. Hårt jobb ligger bakom, men framför allt är det ett visst mästerskap i Ryssland 2018 som ger extra tändvätska.

- Förutom det hårda jobbet spelarna och tränarna lägger vill alla våra spelare spela i VM, så därför gör man sitt yttersta i ungdomslagen. Den ryska fotbollen kan dock ta nästa steg i utvecklingen först när infrastrukturen utvecklas ett snäpp till, säger Dmitri Khomukha i en presskonferens.

Publicerad 2015-04-01 kl 14:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons