Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Schmelzer öppnar upp om tiden i landslaget: "Jag var aldrig glad där"

Landslag

Marcel Schmelzer gjorde 16 A-landskamper med Tyskland.
Nu öppnar Dortmund-profilen upp om en tuff tid i landslaget.
- Jag var aldrig glad där, säger han i en intervju på Dortmunds hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Borussia Dortmund-backen Marcel Schmelzer, 34, har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. 34-åringen tillhörde Dortmund under hela sin seniorkarriär, gjorde 367 A-lagsmatcher under 17 år och var med och vann två ligatitlar och sex cuptitlar i Tyskland.

Schmelzer var samtidigt en del av Tysklands landslag mellan 2010 och 2014, men blev bara uttagen till ett mästerskap, EM 2012, och berättar nu att han aldrig riktigt trivdes under sina år i "Die Mannschaft". 

- Det fungerade alltid bra med mina konkurrenter i Dortmund, men i landslaget fick du ett annat "hej" av dina konkurrenter än från övriga spelare, samtidigt som träningarna var annorlunda. Jag tyckte det var jobbigt i början och jag kände mig obekväm, säger Schmelzer i en intervju på Dortmunds hemsida och fortsätter:

Annons

- Det är möjligt att det var rivalitet om vissa positioner i Bundesliga-klubbar, men jag kände inte det i Dortmund, fortsätter han. 

Schmelzer kunde därmed inte riktigt njuta av att vara en del av landslaget.

- Jag var aldrig glad där. I U21 var det jättebra med Horst Hrubesch och vi vann U21-EM, vilket var stort och roligt. I A-landslaget var jag aldrig glad och jag kände mig inte bekväm.

Schmelzer gjorde, totalt sett, 16 A-landskamper med Tyskland. 

Publicerad 2022-06-06 kl 22:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto