Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Skadedrabbat Turkiet ska inte halta

Skador. Frågetecken. Avstängningar. Inget kvartsfinallag är så naggat i kanten som Fatih Terims Turkiet. Men förbundskaptenen själv räds inte matchen mot Kroatien på fredag.
-Vi fruktar ingen, säger han.

Kroatiens väg till kvartsfinal har varit spikrak. Tre raka segrar och som avslutning Ivan Klasnics känslomässiga mål i matchen mot Polen i måndags.

För Turkiet har färden varit krokigare, men efter bragdvändningarna mot Schweiz och Tjeckien kan man på midsommaraftons kväll stega ut på Ernst Happel-stadion i Wien.
Förhoppningsvis utan att halta.

I dagsläget har inget kvartsfinallag så mycket frågetecken i truppen som Turkiet, vars EM-bas den senaste veckan snarare varit en sjukstuga än träningsanläggning.

Försvararen Emre Güngör - som åkte på en vadskada mot tjeckerna - blir borta resten av mästerskapet.

Stjärnmittfältaren Emre Belözoglu har missat två matcher på grund av en muskelsträckning och kollegan Tümer Metin missade sista gruppspelsmatchen på grund av ljumskproblem. Även försvarsspelarna Servet Cetin, Hakan Balta och Gökhan Zan har skadebekymmer.

Cetin borde egentligen inte kunna spela alls. Men backklippan från Galatasaray lär starta mot Kroatien, trots stora knäsmärtor och trots att han inte kunnat träna ordentligt.
-Vi ser egentligen Servet bara vid måltiderna, säger Terim enligt österrikiska nyhetsbyrån APA.

Men förbundskaptenen låter samtidigt inte oron lysa igenom:
-Kroatien har ett ungt och bra lag, de slog Tyskland. Men vi har också ett bra lag, säger han.

Utöver skadorna ställer Turkiet upp utan avstängda förstemålvakten Volkan Demirel och defensive mittfältaren Mehmet Aurelio.
-Att byta målvakt kan vara ett problem, men Rüstü Recber (en av få spelare som var med i Turkiets semifinallag i VM 2002) har massor av erfarenhet och har spelat över 100 landskamper, säger Terims kroatiske kollega, förbundskapten Slaven Bilic.

-Sen tror jag att de flesta av de skadade turkarna kommer att spela, eftersom det är en match som är viktig både för dem personligen och för deras land, fortsätter Bilic.
Även kroaternas ledare måste dock kasta en blick in i sjukstugan innan han tar ut sig lag.

Vid sidan av knäskadade Igor Budan och Dario Knezevic, som båda missar resten av mästerskapet, har Kroatien skadeproblem på mittfältarna Darijo Srna och Ivan Rakitic.

Publicerad 2008-06-19 kl 14:59
Annons
Annons
Annons