Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Skotska fans nekar till Neymars rasistanklagelser: "Struntprat"

Neymar sänkte Skottland - och säger sig ha blivit utsatt för rasistiska tillmälen. Från skotskt håll dementeras detta.
- Det är struntprat, säger en talesman.

Den unge anfallsstjärnan Neymar gjorde båda målen när Brasilien i fredags slog Skottland i en träningslandskamp på Emirates i London. Brassen sade efter matchen att han blev utsatt för rasistiska attacker från skotska supportrar. Brasilianska tv-bilder visar även att en banan ska ha kastats från läktaren mot Neymar.

Londonpolisen har dock inte fått några rapporter om rasistiska attacker. Den ansvarige polischefen säger enligt AP att de skotska fansens uppträdande var "förstklassigt" under matchen.

Bananen som kastades in kom enligt det skotska fotbollsförbundet från den norra läktaren, där de brasilianska fansen satt. Skottarnas fanklubb The Tartan Army satt på södra läktaren.

- Anledningen till att Neymar blev utbuad var att vi tyckte att han fejkade en skada under matchen, säger Hamish Husband, talesman för The Tartan Army, till AP.

- Rasism har ingen plats hos The Tartan Army, och om det existerade skulle vi utrota det genast. Vi sanerar oss själva. Alla anklagelser om rasism bland våra supportrar är struntprat, fortsätter Husband.

Den skotska fotbollsförbundet dementerar anklagelserna i ett officiellt uttalande:

- Det skotska förbundet har kontaktat det brasilianska fotbollsförbundet och matcharrangören Kentaro för att informera dem om våra uppgifter, och om våra supportrars missnöje med de här ogrundade anklagelserna.

Publicerad 2011-03-28 kl 15:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons