POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM-KVAL
4d

Slår tillbaka efter stjärnornas oro för rasism: "Pekar ut bulgariska åskådare som trubbelmakare"

Foto: Bildbyrån.

Engelska stjärnor är oroliga över att bli utsatta för rasism i EM-kvalet.
Nu slår bulgariske förbundsbasen Borislav Michajlov tillbaka.
"Vi är oerhört chockade över alla ansträngningar för att involvevera och till och med markera bulgariska åskådare som potentiella trubbelmakare", skriver han på det bulgariska fotbollsförbundets hemsida. 

Englands landslag kvalspelar under fredagskvällen borta mot Tjeckien i EM-kvalet och ställs därefter på måndag i nästa vecka mot Bulgarien i Sofia i samma kvalgrupp. Engelska landslagsstjärnor har tidigare utsatts för rasistiska kommentarer under matcher, så som tidigare i år mot Montenegro borta i EM-kvalet.

Därför har diskussionen blossat upp igen inför de kommande två bortamatcherna och bland annat har Tammy Abraham uttalat sig om att han kommer att gå av planen vid rasism från läktarplats, vilket han fått stöd av från flera lagkamrater i landslaget. 

Nu reagerar Bulgarien, som senast i mitten av juli i år blev straffat av Uefa för rasistiskt beteende på läktarplats i EM-kvalet, på Abrahams och de andra engelska stjärnornas utspel om att det kan bli aktuellt för de engelska spelarna att lämna planen i protest mot rasism. 

Det bulgariska fotbollsförbundets president Borislav Michajlov meddelar i en text, på förbundets hemsida, att förbundet har skickat exempel på de engelska spelarnas uttalanden till Uefas generalsekreterare Theodore Theodoridis med argumentationen att stjärnornas öppna diskussion om att kliva av planen kan vara straffbart. Detta då det är domaren som har tillåtelse att avbryta en match, vid rasism på läktarplats, efter att först ha tillämpat ett "trestegsförfarande", inte spelarna. 

Michajlov anser också att de engelska stjärnorna sätter bulgariska supportrar i dålig dager.

"Vi i det bulgariska fotbollsförbundet känner att den här fixeringen vid potentiella incidenter under matchen i Sofia inte ger rättvisa till bulgariska supportrar, den generella publiken och de extrema insatser och åtgärder som det bulgariska fotbollsförbundet har tillsatt för att säkra en rättvis och säker miljö för vad vi tror kommer att bli en sant fotbollsskådespel", skriver förbundsbasen bland annat på hemsidan och fortsätter:

"Även om vi är medvetna om de senaste problemen med rasistiskt beteende på alla nivåer i engelsk klubblagsfotboll och Englands pågående kamp mot huliganism applåderar vi FA:s (det engelska fotbollsförbundets) initiativ till de engelska supportrarna om att rapportera problem. Men vi är oerhört chockade över alla ansträngningar för att involvevera och till och med markera bulgariska åskådare som potentiella trubbelmakare", skriver Michajlov vidare i texten. 

Michajlov avslutar därefter texten med att han, som president, inte kan tolerera att nedsättande påståenden om bulgariska supportrar sprids i media. Därför vill han att Uefa vidtar åtgärder för den "onödiga anspänningen" som byggts upp inför matchen. 

Publicerad 2019-10-11 kl 07:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå