Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Stöttar katalansk självständighet - Piques spanska lojalitet ifrågasätts

Pique med spanska landslaget

BARCELONA. Efter att Piqué öppet visat sin support för Kataloniens självständighetskamp har spelarens dedikation till det spanska landslaget ifrågasatts.

- Om han inte ville spela för Spanien hade han inte varit här, säger Cesc Fàbregas enligt AS.

Gerard Piqué publicerade bilder på sina socialanätverk när han och sonen Milan deltog under självständighetsdemonstrationerna i Barcelona på Kataloniens nationaldag den 11 september. Barcelonaspelaren har även vid flera tillfällen uttryckt sina åsikter på socialamedier över Kataloniens självständighetskamp. Något som öppnat diskussionen i Spanien om spelaren verkligen vill och bör representera det spanska landslaget.

- Det är tydligt att Piqué är väldigt öppen med sina åsikter men om han inte ville spela för Spanien så hade han inte varit här. Hans deltagande under La Diada [Kataloniens nationaldag] är för mig irrelevant, Xavi var exempelvis också där och han är väldigt älskad i Spanien. Piqué har offentligt sagt vad hans planer är när det kommer till landslaget och han kunde enkelt ha sagt att han inte ville vara här. Han vill vinna och är fullt dedikerad till Spanien, säger Fàbregas till AS.

Även om han själv känner sig katalan förklarade Fàbregas att den katalanska identiteten inte spelar någon roll när de befinner sig med landslaget.

- Jag känner mig katalansk men jag är spansk, det är vad mitt pass säger. Jag förstår var den här diskussionen kommer ifrån det är en frekvent debatt i det här landet. Det finns baskiska och katalanskaspelare i truppen men när det kommer till fotboll är vi alla spanska. Enligt mig är det aldrig en bra idé att blanda fotboll och politik.

Demonstrationen i Barcelona under nationaldagen den 11 september handlade om att katalanerna vill få möjligheten att rösta om självständighet och Fàbregas förklarade sina åsikter i frågan.

- Jag tycker att folk borde få möjligheten att rösta och få friheten att visa sina åsikter. Om de vill göra det bör de få lov - det kan inte skada någon. Det är samma sak som hände i Skottland, folket fick bestämma vad de ville, säger Fàbregas enligt AS.

Real Madridspelaren Sergio Ramos har även uttalat sig om debatten som skapats om Piqués plats i landslaget.

- Det är inte rätt att en debatt skapats runt detta. Piqué har jobbat hårt för att komma hit och han har gjort det väldigt bra. Dörren för honom till landslaget är alltid öppen. Om jag fick bestämma skulle han alltid vara med oss.

Om situationen mellan Spanien och Katalonien vill han dock inte uttala sig.

- Det är inget att kommentera, det är en politisk fråga, säger Ramos till AS.

Publicerad 2014-10-08 kl 12:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons