Suarez magi räckte inte

Landslag

Det bjöds på ännu ett magiskt frisparksmål i Confederations cup. Men Suarez sena reducering stoppade inte Spaniens seger.

De spanska spelarna firar 1-0 målet mot Uruguay.

Tidigare under söndagen prickade Italiens Andrea Pirlo in en vacker frispark i mötet mot Mexiko. Det målet såg till att Italien kunde vinna med 2-1.

Matchen mellan Spanien och Uruguay innehöll även den ett mycket vackert frisparksmål och slutade även den 2-1, men den här gången var frisparksmålet mindre värt.

Det var Spanien som började matchen bäst. I den första halvleken hade laget runt 80 procent av bollinnehavet och var det laget som skapade överlägset flest målchanser. Matchens första mål kom på Spaniens första hörna. Pedros skott tog på Lugano och den förändrade bollbanan gjorde att Muslera i Uruguays mål var chanslös, då han redan var på väg åt det andra hållet.

Innan halvtidsvilan gjorde även Spanien 2-0, Fabregas stod för ett perfekt instick som helt friställde Soldado. Strikern kunde lugnt lägga bollen tillrätta och placerade iskallt in bollen i mål.

I den andra halvleken bevakade Spanien sin ledning, men trots att laget återigen dominerade bollinnehavet blev det lite nerv i slutet av matchen.

Uruguays anfallsstjärna, Luis Suarez, stod nämligen för en fin prestation och bombade in en hårt skruvad frispark i det närmsta krysset, helt utom räckhåll för Casillas. Närmare än så kom dock inte Uruguay och Spanien vann matchen.

Publicerad 2013-06-17 kl 08:15