Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Succé i Turkiet men nobbad av Hamrén - “Vill inte hota med att spela i andra landslag”

Knäpptyst från Hamrén - istället har Bosniens landslag haft siktet inställt på förre HBK:aren Emir Kujovic. Men nu står det klart att han inte kan spela för Bosnien.
- Jag har tillräckliga kvaliteter för att spela i svenska a-landslaget. Jag tror på mig själv och vet vad jag kan, så visst, säger Kujovic.

Ajax nye svenskstjärna Tobias Sana gick nyligen ut med att han hoppas få chansen i Erik Hamréns landslag snart. Om inte väljer den förre Blåvittstjärnan spel med Burkina Faso, varifrån hans pappa kommer.

En annan spelare som har möjligheter till spel med flera landslag är förre HBK-anfallaren Emir Kujovic, numera i turkiska Kayserispor. Född i Montenegro, då en del av forna Jugoslavien, men uppväxt i Sverige, har han U21-landskamper med Blågult.

Men efter målsuccén i år i Kayserispor är det istället andra landslag än det svenska som hugger på Kujovic. Bosnien har försökt dra till sig anfallsstjärnan och bosniska fotbollförbundet har därför kollat upp möjligheterna genom att släktforska på Kujovic.
Nu står det klart att de inte hittar starka släktband nog att motivera landslagsspel tillsammans med stjärnor som Edin Dzeko och Vedad Ibisevic.

- Det är en del grejer som måste uppfyllas för att man ska få ett pass och kunna spela för deras landslag. Men det har inte gått så smidigt som jag trott, så det ser väl inte ut att bli något, säger Kujovic till FotbollDirekt.se.

Istället ligger Montenegros landslag närmare till hands. Från det svenska landslaget har han inte hört något, men Kujovic aktar sig för att ropa för högt om att han borde tas ut nu när anfallare efter anfallare lämnat återbud mot Brasilien. Istället vill han lägga allt fokus på klubblaget, som har ligapremiär i helgen.

- Jag vill inte vara en spelare som hotar med att spela i andra landslag eller klagar via media om jag inte kommer med. Det är inte min stil. Jag gjorde en intervju för något år sedan som blev väldigt felvinklad, som att jag hotade med andra landslag. Det enda jag menade då var att det finns flera olika landslag jag kan tänka mig att spela i.

- Det här med landslag är inget jag tänker på nu. Jag försöker bara göra det bra ute på planen, det är där jag kan påverka saker. Spelar jag bra så kommer det andra på köpet. Men på en rak fråga om jag har tillräckliga kvaliteter för att spela i svenska a-landslaget, så är svaret ja. Jag tror på mig själv och vet vad jag kan, så visst.

Hur skulle du reagera om Hamrén tog ut dig – är det givet att du tackar ja?

- Det blir lite för hypotetiskt att svara på, än har jag inte hört något. Det är något jag får ta ställning till om/när jag blir uttagen.

Publicerad 2012-08-14 kl 10:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons