Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svennis nya förbundskaptensjobb: ”Jag vet att det inte är Brasilien eller Spanien”

Landslag

Sven-Göran Eriksson är Filippinernas nya förbundskapten.
Tränaren tar på sig uppgiften att leda landet i deras första asiatiska mästerskap någonsin.
- Det är jättestort givetvis. De ser framemot det, säger ”Svennis” till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Sven-Göran Eriksson har tagit sitt nästa tränarjobb. Under dagen bekräftade han för Göteborgs-Posten att han kommer bli förbundskapten för Filippinerna och till Fotbollskanalen säger tränaren att han ser fram emot jobbet.

- Jag fick ett erbjudande att komma ner och prata med de och titta på en match när de spelade mot Oman. Så jag tänkte väl att jag åker ner och jag träffade folket och tränarstaben och allihop. Jag tänkte att det här blir skoj, säger ”Svennis” och fortsätter:

- Jag vet att det inte är Brasilien eller Spanien jag kommer att träna. Jag vet att pengarna inte är vad jag tjänade i Kina. Det spelar ingen roll. Det blir trevligt, det blir roligt och jag ser fram emot att försöka och hjälpa till och göra Filippinerna bättre än vad de har varit.

ANNONS

Den före detta förbundskaptenen för England träffade större delen av spelartruppen under matchen mot Oman i Qatar. Många av spelarna har en förälder från Europa eller Sydamerika och många av dem har fått sin tidiga fotbollsuppfostran i till exempel Tyskland, Österrike, England och ett par även i Sverige.

- Det såg jag som positivt, de har ju fått en ganska bra fotbollsutbildning som spelare.

Kontraktet är skrivet på sex månader, där asiatiska mästerskapen i januari är det stora målet. Filippinerna har för första gången någonsin kvalat in till turneringen.

- Det är jättestort givetvis. De ser framemot det. De är i en grupp som är lottad med Kina, Sydkorea och Kirgizistan. Så det blir inte lätt, men varför inte. Vi får se.

Eriksson åker ner till Manilla i veckan och kommer leda sitt första träningspass på lördag. Som en uppvärmning kommer landet att spela Suzuki Cup mot andra länder i Sydostasien i november, som enligt "Svennis" blir bra och viktig träning inför asiatiska mästerskapen.

ANNONS

- Det stora målet är att gå vidare från gruppspelet i asiatiska mästerskapen. Då måste de slå ut två lag. Det blir svårt att slå ut Sydkorea, det blir lite lättare att slå ut Kina även om det fortfarande är svårt. Kyrgyzstan låter på pappret minst svåra att slå ut, så vi får se.

Hur stort är fotbollsintresset i Filippinerna?

- Det är som i Asien överhuvudtaget, som det har varit i många länder. Fotboll är inte vad fotboll är i Europa, men sakta och säkert börjar det komma. Jag har jobbat tidigare i Kina, som är en nation där fotbollen blir viktigare och viktigare. Jag kan se det i Filippinerna också. Fotboll har inte varit alls populärt i Filipinerna, men tack vare att de har kvalat in till asiatiska mästerskapen så växer intresset och det ska bli skoj att se när jag kommer dit hur det är.

"Svennis" har tränat lag i Asien innan, när han tränade tre olika lag i Kina mellan 2013 och 2017. Svensken säger att han trivdes bra i landet, framförallt under de två åren han var i Shanghai. Han är medveten om att han har tagit jobb som inte ses som "vanliga" för en svensk fotbollstränare.

ANNONS

- Nej, det är det ju inte givetvis. Jag är inte erbjuden att träna Liverpool eller England längre. Jag var erbjuden att träna andra ganska bra lag, men av olika anledning har jag tackat nej. Det här tycker jag ser spännande ut och trevligt. Jag har gått arbetslös ganska länge så jag ser fram emot att få vara på plan, träna fotbollsspelare, sitta på bänken och försöka klura ut hur man ska slå motståndare, säger Svennis.

Sven-Göran Erikssons första match som förbundskapten för Filippinerna blir den 13 november mot Singapore i gruppspelet av Suzuki Cup.

Publicerad 2018-10-29 kl 16:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto