Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Svennis sågar pengasnacket: "Dumheter att jag jobbar av den anledningen"

Svennis tror att Didier Drogba blir världens bäste i sommar. Och svensken sågar snacket om att han själv jobbar för pengar.
- Dumheter, säger Eriksson.

Den nyblivne förbundskaptenen talar ut om en hel rad ämnen – Manchester City, Notts County, sina egna ekonomiska incitament och Englands landslagschanser – i en lång intervju med den brittiska tv-stationen Sky Sports.

- I nuläget går det inte att avgöra vem som är den främste av alla spelare. För tillfället finns så många, som Rooney, Ronaldo och som sagt Drogba. Efter sommaren får vi svaret. Jag hoppas att Didier verkligen visar sina kvaliteter i VM, säger Eriksson.

Svennis berättar att han ännu inte hunnit träffa hela sin ivorianska trupp inför den slutliga samlingen i mitten av maj. Resor runtom i Europa för enskilda möten med spelare har tagit både tid och kraft.

- Jag har varit extremt upptagen. Faktiskt har jag inte besökt Elfenbenskusten ännu, men det blir av i nästa vecka.

Enligt Eriksson blir hans största utmaning framöver att bygga ett lag av massvis med skickliga individer. Lyckas han med det ligger vägen öppen för ett riktigt framgångsrikt slutspel, tror 62-åringen.

- Till att börja med är vi i en svår grupp – men det gäller ju också de andra länderna vi möter. Det blir varken lätt för Brasilien, Portugal eller Nordkorea. Allt hänger på att få ihop enhetligheten, säger Svennis till Sky Sports.

Han passar också på att avfärda uppgifterna om att han tagit uppdraget för att sko sig finansiellt. Varför skulle man göra det, frågar sig Eriksson retoriskt.

- Självklart gör jag det inte för pengarna. Det är bara dumt. Jag är här för utmaningen. Tänk att få jobba med spelare som Didier Drogba, bröderna Touré, Dindane och alla de andra. Helt fantastiskt! Det är som en dröm för mig.

Att Manchester City nosar på Champions League och Notts Countys avancemang till League One är också två ämnen som berör Eriksson.

- Jag är väldigt stolt över båda klubbarna. Tänk att Manchester kan få två lag i Europa. Det vore fantastiskt för staden och jag är glad för min kompis Roberto Mancinis skull.
- När det gäller Notts County pratar jag med folk, kanske inte varje dag, men åtminstone varje vecka. Det känns otroligt roligt att de tar sig upp i år.

Svennis tror att England har god chans att nå VM-final i sommar – ”varför inte vinna alltihop?” – och att när Fabio Capello tackar för sig vore Roy Hodgson ett perfekt val som efterträdare.

- Jag var på Fulhams match mot Hamburg. Helt strålande. Deras andra halvlek var enormt stark. Trots underläget verkade laget inte det minsta pressat, utan behöll sin spelidé och blev bara bättre. Stort grattis till dem!
- Roy Hodgson är en otroligt bra manager, med erfarenhet från många länder. Sedan är han engelsman också – så då försvinner en sak som medierna kan kritisera honom för, säger Eriksson.

Publicerad 2010-05-17 kl 23:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons