Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Sverige kan glömma ett utökat EM

WIEN. Uefa vill utöka EM till 24 lag till 2016.
Det sätter stopp för Sveriges planer att ansöka om att anordna det EM-slutspelet med Norge.
- Det blir mycket svårare för oss då, säger Lars Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

I eftermiddags hade Uefa:s medlemsländer ett möte där man diskuterade en utökning av EM-slutspelet till 24 lag från och med 2016. Något alla stöttar.

- Det var ju ingen beslutande församling utan en rådgivande och beslutet tas i september i exekutivkommittén, men jag tycker man kan säga att jag är övertygad om att det blir 24 lag, säger den svenske förbundsbasen Lars-Åke Lagrell.

Om det blir 24 lag innebär det med all förmodan att Sverige och Norge inte kommer att ansöka om att anordna EM 2016 – något man annars har långtgående planer på.

- Även om det är 16 lag i EM har vi problem med arenorna även om Norge är optimistiskt när det gäller nya byggen. Vi klarar det inte som det är nu, men om det är 24 lag, ja, då får vi det mycket svårare, säger Lars-Åke Lagrell.

- Vi har inte stängt dörren än, men det blir mycket svårare för oss. Sedan kommer ju VM mindre och mindre till Europa vilket innebär att de stora länderna kommer att söka EM varje gång. Konkurrensen är nog för tuff. Så man kan säga att vår tanke att söka har flyttat ner ett trappsteg.

Formellt ska Sverige och Norge anmäla sitt intresse att anmäla EM under 2009, därefter tar Uefa ut de bästa alternativen som får konkurrera mot varandra.

Fast om beslutet i september blir att utöka EM blir det nog inte ens en ansökan.

- Vi har inte slängt in handduken än, men konkurrensen gör att det blir svårt, säger förbundsbasen.

Trots att beslutet om att utöka EM går emot Sveriges planer så stöttar det svenska förbundet en utökning av mästerskapet. Anledningen är att det är bra för fotbollen, enligt Lagrell.

- Sedan ökar ju våra chanser att komma till EM vilket är bra och jag tror också att intresset för kvalspelet kan öka i och med att två lag går direkt till EM och ett tredje får kvalspela.

Publicerad 2008-06-28 kl 19:09
Annons
Annons
Annons