Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Sverige kan tacka O'Neill: "Fantastisk förståelse"

Sebastian Larsson har opererats men EM är inte i fara - men nu avslöjas spelet bakom ingreppet på Sunderlandstjärnan.
- Nej, EM är inte i fara tack vare att manager Martin O´Neill gav Sebastian utrymme för operationen som ett tack för hans säsong, avslöjar pappa Svante Larsson.

Sunderlands Sebastian Larsson har nyligen opererats för bråckproblem men trots ingreppet så ska inte EM vara i fara.
Snarare så är det så att det rent taktiskt genomförts just nu, allt för att sommarens EM-slutspel inte ska äventyras för den svenske landslagsstjärnan.
Och med Premier League-kontraktet säkrat genom två starka månader på slutet med Sebastian Larsson som klubbens kanske största namn så vill man nu visa sin uppskattning för svenskens succésäsong.

- Det stämmer. Managern Martin ONeill tog för ett tag sedan Sebastian avsides och förklarade att han ville att han skulle genomföra operationen innan säsongens slut, allt för att inte riskera EM för honom, berättar pappa Svante Larsson för FotbollDirekt.se.

- Klubben har visat en fantastisk förståelse för Sebastians situation, fortsätter han.

Agenten Per Jonsson förstärker ytterligare Sebs status i Sunderland:
- Martin har insisterat på det här. Han har sagt att det här är ett sätt för både honom och klubben att visa uppskattning för så mycket som Sebastian gjort för klubben den här säsongen, säger Per Jonsson.

- Alltså: Hade det inte varit för EM så hade Sebastian högst sannolikt inte gjort operationen förrän efter säsongen. Det har hela tiden funnits en taktisk plan i från klubben i samråd med svenska landslagsläkare att göra operationen vid en tidpunkt som gör att han inte äventyrar EM i sommar.

Från Sebastian Larssons håll är det stor lättnad och tacksamhet över att klubben nu låter honom missa slutmatcherna av säsongen.

- Det här betyder mycket för Sebastian. Att ha gjort en så stark säsong och så stödet från klubben. Han är så otroligt sugen på att få spela EM i sommar, avslutar Svante Larsson.

Publicerad 2012-04-26 kl 13:19
Annons
Annons
Annons