Sverige vann - nu väntar Tyskland: "De är nog glada"

Landslag

Lotta Schelin gjorde comeback efter sin skada.
Då svarade hon för ett mål och en assist när Sverige enkelt vann mot Kina med 3-0 i Algarve Cup.

- Det var skönt att bara vara på planen och se det gröna igen, säger Schelin.

Efter en del mixtrande och tricksande i de första matcherna på grund av skador och slitna kroppar mönstrande förbundskaptenen Pia Sundhage mot Kina till slut något som såg ut som en tänkt elva i fotbolls-VM i Kanada i sommar.

- Det känns som om det sätter sig mer och mer, så klart med tanke på att det inte är så långt tid kvar. Vi har haft de här matcherna på oss att testa lite. Vi har många bra alternativ, och det känns bra i hela truppen. De som har fått chansen har ändå gjort sitt, säger Therese Sjögran.

Istället för att få en dålig start gjorde Sverige mål direkt efter fem minuter. Efter en fin räd från Lotta Schelin assisterade hon Kosovare Asllani som säkert satte 1-0 från nära håll. Efter dryga halvtimmen fick Sverige straff som Lotta Schelin förvaltade, 2-0 till Sverige.

Fem minuter innan halvtidsvilan var det dags igen att göra mål. Denna gång nickade Sofia Jakobsson in bollen efter ett svagt ingripande från målvakten Wang Fei. 3-0 och en mycket bra första halvlek från Sveriges sida.

I den 51:a minuten hade Nilla Fischer ett bra avslut i straffområdet, men Wang Fei stod för en kvalificerad räddning. Andra halvlek saknade de riktigt heta lägena men Kina skulle få en möjlighet med några minuter kvar. Avslutet gick dock utanför Söbergs vänstra stolpe.

Sverige tog till slut en komfortabel seger med 3-0, vilket gör att man vinner gruppen. Dock är man den sämsta gruppettan, vilket gör att man spelar bronsmatch mot Tyskland på onsdag.

- De hade räknat ut tidigt att de kunde få möta oss igen, så de är nog glada, säger Therese Sjögran.

Sveriges startelva:
Carola Söberg - Elin Rubensson, Nilla Fischer, Emma Berglund, Lina Nilsson - Caroline Seger - Sofia Jakobsson, Hanna Folkesson, Therese Sjögran - Lotta Schelin, Kosovare Asllani.

Kinas startelva: Wang Fei, Liu Shanshan, Wang Shanshan, Wu Haiyan, Li Dongna, Yang Li, Han Peng, Tan Ruyin. Ren Guixin, Tang Jiali, Zhang Rui
Publicerad 2015-03-09 kl 22:13