Sveriges grupp: Österrike straffade Moldavien - Montenegro chockföll

Landslag

Österrike vann planenligt - medan Sverige kan skicka en tacksamhetens tanke till Liechtesteins som överraskande tog poäng av Montenegro.

På Friends Arena i Solna missade Sebastian Larsson en tidig straff.
Straffläggandet gick bättre i Chisinau.

Österrike, som inledde EM-kvalet med 1-1 mot Sverige, tog ledningen på straff i den tolfte minuten sedan Moldaviens högerback Ion Jardan varit oschyst mot Marc Janko. Även kvitteringen slogs in från elva meter. Alexandru Dedov förvaltade läget som offensiva mittfältaren Artur Ionita fixade i duell med Österrikes mittback Sebastian Prödl.

I början av den andra halvleken tog Österrike ledningen på nytt. Janko gjorde målet, framspelad av Christian Fuchs - och blev, skulle det visa sig, matchhjälte trots att han fick rött kort. Gästerna vann med 2-1.

Liechtenstein hjälpte övriga EM-aspiranter i Sveriges grupp när laget överraskande klarade 0-0 hemma mot Montenegro. Gästerna hade nio avslut på mål - Liechtenstein hade inget - men inget passerade målvakten Peter Jehle.

Publicerad 2014-10-09 kl 23:00