POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
10å

Tippas ta över - två landslag: "Väldigt smickrande"

Han nämns som tänkbar efterträdare till Lars Lagerbäck – och det norska förbundet har velat värva honom i två års tid. Jan Jönsson är glödhet aspirant till två jobb som nordisk landslagstränare.
- Väldigt smickrande, säger han till fotbollskanalen.se.

Stabaek-bossen knep oväntat guldet förra säsongen och svenskarna han lockat över till Norge rosade marknaden. Bland annat utsågs Daniel Nannskog till tippeligans bästa utlänning – någonsin – och Johan Andersson bombade in bollar från sin mittfältsposition.

Redan efter fjolårssuccén ringde förbundsbasen Nils Johan Semb till Jönssons arbetsgivare.

- Ja, de hörde om jag fanns tillgänglig. Men då visade Stabaek lite tuffare motstånd och ville inte släppa mig, berättar Jönsson.

Men på onsdagen hörde Semb av sig på nytt – och den här gången är Stabaek mer medgörliga.

- De har gett förbundet tillåtelse att diskutera med mig, men mer än så vet jag inte ännu. Alltihop är väldigt färskt. Ingen har talat direkt med mig i frågan hittills.

Samtidigt ska Lars Lagerbäck ersättas som svensk förbundskapten – och även i den diskussionen florerar Jan Jönssons namn.

- Det är självklart kul och båda jobben vore förstås sporrande. Jag har hela tiden sagt att någon gång under karriären vill man gärna prova på det annorlunda arbetssätt ett sådant uppdrag innebär, säger Jönsson.

Han har svårt att rangordna vilket landslag han helst skulle ta över.

- Man är såklart svensk i själen men jag har ju varit i Norge de fem senaste säsongerna och känner till spelarmaterialet väldigt bra här också.

Till att börja med har Jan Jönsson dock en oerhört spännande ligaavslutning att klara av. Stabaek ligger trea, bakom suveräna Rosenborg, men på lika många poäng som tvåan Molde. På lördag möts lagen i en livsviktig match.

- De har gjort ett mål mer än oss - det är enda skillnaden, säger Jönsson.

Publicerad 2009-10-15 kl 18:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå