Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Åslund: "Tycker det är bra att Elmander är med"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Erik Hamren presenterade idag sin landslagstrupp inför lägret i januari. Det var en väldigt ung trupp som var uttagen med ett undantag - Johan Elmander.
– Tycker att det är bra att Elmander är med, säger TV4:s expert Martin Åslund.

I Erik Hamrens januaritrupp fanns det hela nio debutanter och där 21 av de 23 uttagna spelarna är födda på 90-talet. Enbart Malmö FF:s Erik Johansson och Bröndbys Johan Elmander är födda senare. Att Hamren valt att ta ut Johan Elmander är något som TV4:s expert Martin Åslund gillar:

– Dels för att få den här referensrame att bedöma de andra spelarna på. Sedan är det så att Johan numera måste kvalificera sig. Han måste visa upp sig i januari, och är han bäst på det här lägret ska han vara uttagen i framtiden. Är han inte det så blir det svårt för Erik att motivera en uttagning.

Martin Åslund betonar även vikten av att ha med äldre spelare, som innebär rutin och ett annorlunda ledarskap i truppen.

– Jag vet att Johan är en bra person och en bra ledartyp att ha med och som kommer sända rätt signaler till de andra. Jag skulle gärna haft med Anders Svensson för att ge en extra tyngd till de andra. Men annars så håller jag med om truppen till fullo.

Januariturnen är mellan den 10:e januari och 20.e januari i Abu Dhabi.

Publicerad 2014-12-08 kl 14:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons