TV: Dansk kvalkatastrof - 0-4 mot Armenien

Landslag

Danmark genomgick ett fotbollstrauma på tisdagskvällen. 0-4 hemma mot Armenien och fotbolls-VM är knappt en liten glimt i en mörk dansk fotbollstunnel-

- Förstår inte hur så mycket kan gå så fel, sade förbundskapten Morten Olsen efter matchen

Michael Krohn Dehli försöker gömma sig efter kvalfiaskot mot Armenien

Armenien kom med en förlust mot lilla Malta i bagaget till Köpenhamn där danskarna var piskade att vinna för att överhuvudtaget hänga med i fajten om en VM-plats. Publiken på Parken i Köpenhamn hade dock knappt hunnit sätta sig innan Armenien chockat hemmalaget Danmark med att göra 1-0 genom Spartak Moskvas Yura Movsisya. Det skulle bli värre. Mycket värre.

Knappt 20 minuter in i matchen gick danska försvaret bort sig helt och med ett behärskat avslut gjorde Aras Özbiliz 2-0 för Armenien.

Anstormning av Danmark i andra halvlek? Inte alls. Istället gjorde Yura Movsisya sitt andra mål och 3-0 efter hårresande dåligt försvarsspel av Danmark. 4-0 kom i 82.a minuten. Eftertraktade Shaktar-spelaren Henrik Mkhtaryan fick gå med bollen länge innan han sköt in bollen i mål. 4-0.

Förlusten innebär att Danmark nu ligger näst sist, tre poäng före Malta i VM-kvalgrupp B - och fotbolls-VM är nog bara att glömma för förbundskapten Morten Olsen.

- Ansvaret är mitt, jag förstår inte hur så mycket kan gå fel, men jag tar på mig ansvaret, sade han efter matchen, men ville inte kommentera frågan om hur han såg på sin framtid på förbunsdkaptenposten.

Olsen skulle dock inte behöva axla allt ansvar. Försvararen Lars Jacobsen erkände sig också skyldig efteråt.

- Det är vårt ansvar, vi ute på planen, sade han.

Känns tveksamt om förbundskapten Morten Olsen klarar att sitta kvar efter den här matchen.

Danmarks chanser att nå VM i Brasilien nästa år är ändå inte helt borta. Fyra matcher återstår - och fyra poäng fattas till grupptvåan Bulgarien. Men Tjecken är bara en poäng efter Bulgarien och är också med i bilden. Gruppen leds av Italien som med 14 poäng är fyra före Bulgarien.

Publicerad 2013-06-11 kl 22:34