TV: Depay hade show när Holland krossade Vitryssland

Holland krossade i kväll Vitryssland i EM-kvalet.
Då blev Memphis Depay tvåmålsskytt i 4-0-segern.
- Om du gör två, så vill du alltid ha ett tredje, säger han till NOS.

Se Hollands 2-0-mål i spelaren ovan.

Holland tog i kväll emot Vitryssland på hemmaplan i premiärmatchen i EM-kvalet. Då fick laget en drömstart, då Memphis Depay redan i den den första mintuten gav landslaget ledningen i matchen. Igor Sjytau slog en alldles för lös hemåtpassning mot målvakten Andrej Gorbunov och fick i stället se Depay hinna först till bollen och göra 1-0.

Holland fortsatte därefter att styra och ställa på planen i första halvlek. I den 21:a minuten fick laget åter utdelning, då Liverpool-mittfältaren Georginio Wijnaldum sköt från nära håll 2-0 efter inspel i straffområdet. Det stod sig första halvlek ut.

Åtta minuter in i andra halvlek var det dags igen. Wijnaldum åkte på en tuff tackling i straffområdet och blev tilldelad straffspark. Depay, som i fjol stod för fem mål i landslagströjan, klev fram och var åter kylig till 3-0.  Depay var inte klar där och spelade i slutet av matchen fram Virgil van Dijk till 4-0.

- Om du gör två, vill du alltid ha ett tredje, säger Depay skämtsamt till NOS.

- Det var en bra start. Om du börjar så här, så blir kvällen lättare. Vi sa det också till varandra innan vi gick ut på planen - vi ville ha ett mål under de tio första minuterna. Sedan måste du också ha tur, fortsätter han.

Holland vann därmed överlägset, samtidigt som Depay nog kan sova extra gott efter två mål och två framspleningar i lagets seger i EM-kvalet. I samma grupp vann även i kväll Nordirland mot Estland, medan Tyskland hade spelledigt.

Holland: Cillessen - Dumfires, de Ligt, van Dijk, Blind - Wijnaldum, de Roon, de Jong - Bergwijn, Depay, Babel.

Vitryssland: Gorbunov - Sjytau, Martynovitj, Sivakou, Paljakou - Maewski, Dragunov - Kovalev, Putilo, Stasevitj - Sihnevitj.