Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Guidetti efter Segerströms bortgång: "En bror, en kapten och en fantastisk fin människa"

Foto: TV4/Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

HALMSTAD. Det tragiska beskedet om Pontus Segerström, 33, nådde U21-landslaget på måndagsmorgonen.

En av dem som kände BP-kaptenen var John Guidetti.

– Han var en bror, en kapten, vår kapten. En man till en hustru. En fantastisk fin människa, säger Guidetti.

U21-landslaget befinner sig i Halmstad för att förbereda sig inför playoff-returen mot Frankrike imorgon. På måndagsmorgonen nåddes truppen av det tragiska beskedet om Pontus Segerström.

Förbundskaptenen Håkan Ericson inledde morgonmötet med att prata om BP-kaptenens bortgång.

– Det är svårt att hantera. Det sticker som en kniv i magen på mig och det gör det på alla spelare också. Vi sa några ord om Pontus som människa och som fotbollsspelare. Tankarna går till hans familj och de vänner som har haft nära kontakt som Nicklas Bärkroth och John Guidetti, säger Ericson efter träningen i Halmstad.

Får spelarna något stöd i den här situationen?

– Vi har alltid en krishanteringsplan i alla landslag. Det går via olika personer i ledningen och vi erbjuder samtalsstöd om det är någon som vill. Först och främst med oss givetvis, men vi tar det även vidare om det skulle behövas. Vi är beredda på det i sådana fall.

I U21-truppen finns Pontus Segerströms lagkamrat Nicklas Bärkroth och även John Guidetti som var utlånad till Brommapojkarna 2010.

– Det är en jobbig dag. Han var en bror, en kapten, vår kapten. En man till en hustru. En fantastisk fin människa. Jag fick reda på det imorse och kan inte förstå att det är sant. Det är djupt tragiskt och mina tankar går till familjen. Fuck cancer, alltså, säger Guidetti efter träningspasset.

Alexander Milosevic var med om att förlora sin lagkamrat Ivan Turina i maj 2013 och var berörd när han pratade om Segerströms bortgång.

– Det är tufft, det är livet och det är inte rättvist. Vi miste Ivan Turina och det är tufft att beskriva känslorna. Jag hoppas hans lagkamrater får det stöd som vi fick nära Ivan gick bort. Att hela Sverige ställer sig bakom Brommapojkarna. Det viktiga är inte fotbollen i det här läget. Det viktiga är att man tar hand om varandra. Han hade familj och två små barn, säger Milosevic och fortsätter:

– Det viktiga är att man är där hela tiden. Inte bara nu och tro att tiden läker alla sår. Jag miste min bror för fem år sedan och tiden läker inte alla sår. Det viktigaste är att familjen får allt stöd de kan få. Mina tankar är där idag.

Det är speciella omständigheter för U21-landslaget som om ett dygn ska spela en avgörande match mot Frankrike.  Förbundskaptenen Håkan Ericson fick frågan hur han tror det påverkar laget.

– Det är omöjligt att säga. Vi är alla individuella och tar det på olika sätt. Jag som förbundskapten kan inte värdera och säga att ”nu måste du bita ihop”. Om någon faller ur ramen får jag acceptera det, men jag har inte fått några sådana reaktioner än så länge.

John Guidetti:

– Man får försöka göra som när min morfar gick bort. Man försöker spela för att hylla. Han älskade sporten och jag tror inte han skulle velat att man vek ner sig. Han skulle velat att vi skulle spela för att hedra och det tänker vi göra. Han kommer aldrig vara bortglömd.

Publicerad 2014-10-13 kl 16:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons