TV: Hattrick av Barcatalang när Spanien vann U21-EM

Landslag

Precis som i EM-finalen förra sommaren vann Spanien mot Italien och kan nu titulera sig bäst i Europa även på U21-nivå.

Thiago Alcantara blev den förste att göra hattrick i en final i U21-EM sedan 1994 när Spanien besegrade Italien med 4-2 i Jerusalem.
Det var dessutom mot gamla hemlandet.

Thiago Alcantara föddes 1991 i Italien. När han var fem år flyttade han till Spanien. Vid unga år plockades han in i Barcelonas fotbollsakademi och spelar numera i A-laget.
I matchen gjorde han första målet redan i sjätte minuten, assisterad av Alvaro Morata. Italien kvitterade kort efteråt i 10:e minuten genom Genoa-proffset Ciro Immobile. Sedan tog Spanien över och Alcantara gjorde 2-1 och 3-1 slog han in på en iskall straff i mitten av målet innan halvtidspaus.

Efter vilan ökade Isco på ledningen, också det på straff. En tröstreducering kom i 82:a minuten efter ett fint samarbete mellan Lorenzo Insigne och Fabio Borini, där den senare avlossade ett distansskott.

Spanien har nu vunnit U21-EM fyra gånger. Italien förblir turneringens mesta mästare med fem vinster.

Spanien blir också efter England (1982 och 84), Italien (92, 94, 96) och Holland (2006, 07) den fjärde nationen som har försvarat en titel i U21-EM.

Publicerad 2013-06-18 kl 19:59