TV: HIF-mittfältaren stor hjälte med frisparksmål i slutminuten - firade på läktaren

UEFA Nations League

Mötet mellan Färöarna och Malta såg länge ut att gå mot 2-2.
Då klev Helsingborgs mittfältare Brandur Hendriksson fram och avgjorde matchen med en drömfrispark på övertid.

Se målet i spelare ovan.

Under torsdagskvällen mötte Färöarna Malta i grupp D och med i startelvan fanns Helsingborgs mittfältare Brandur Hendriksson.

I halvtid var ställningen 1-1 efter mål av hemmalagets Andreas Olsen innan Jurgen Degabriele kvitterade för Malta - och andra halvlek skulle bli minst lika målglad.

Andrei Agius fixade i den 72:a matchminuten ledningsmålet och det såg länge kört ut för Hendrikssons Färöarna - men vändningen, där HIF-spelaren själv spelade en avgörande roll, skulle komma.

Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid stötte Andreas Olsen in kvitteringsmålet fram till 2-2 och sedan var det dags.

När Färöarna fick en frispark till vänster klev Brandur Hendriksson fram och skruvade in avgörandet och 3-2-målet - vilket också blev slutresultatet. En redig pärla från Helsingborgs-mittfältaren alltså.

I och med resultatet toppar Färöarna grupp D med tre poäng, två poäng mer än Andorra som kryssade mot Lettland.

I nästa omgång ställs Färöarna mot Andorra borta.