TV: Holland stormar mot EM - men Dif-stjärnan nära att frälsa Finland

Landslag

Holland stormar mot EM efter 2-0 mot Finland. Men när matchen stod och vägde var Djurgårdens Kasper Hämäläinen millimeter från ett chockmål.

Holland är med stormsteg på väg mot fotbolls-EM 2012. 2—0 borta mot Finland innebär att laget bara behöver en poäng till för att säkra segern i Sveriges grupp. Kevin Strootman gjorde elegant matchens första mål efter en halvtimme efter fint förarbete av Wesley Sneijder.

I andra halvlek blev det sedan riktigt dramatiskt. Dif-mittfältaren Kasper Hämäläinen var bara millimeter ifrån att lyfta in 1-1 på ett friläge efter 57 minuter. Han kom fri med Stekelenburg och chippade över honom, men på mållinjen lyckades Erik Pieters sparka undan bollen med nöd ch näppe.

I nästa sekvens fick Finland sedan en spelare utvisad - och på tilläggstid punkterade Luuk de Jong med sitt 2-0-mål.

Holland kan säkra EM-platsen vid poäng hemma mot Moldavien 7 oktober.