POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

TV: Löw tokhyllar Podolski inför avskedsföreställningen: "En av de bästa någonsin"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lukas Podolski slutade i det tyska landslaget efter EM i somras. Nu får anfallaren sin avskedsföreställning mot England.
- Han har varit otroligt värdefull för oss. Och en spelare och människa som Lukas kommer säkerligen att vara saknad, säger förbundskaptenen Joachim Löw.

Efter sommarens EM i Frankrike meddelade Lukas Podolski att han skulle lägga ner landslagskarriären. Anfallaren får nu en sista landskamp, som blir hans 130:e för Tyskland. Under onsdagskvällen möter landet England i en träningsmatch, och Podolski kommer att få ta emot publikens hyllningar.

- Jag tycker att morgondagen blir en passande match med tanke på att det är Tyskland mot England. Rätt inramning och fantastisk atmosfär med många åskådare som kommer dit bara för Lukas. Det är ett passande slut å ena sidan, det är också sorgligt. Han är en av de bästa spelarna Tyskland någonsin tagit fram, säger förbundskaptenen Joachim Löw.

Löw hade väldigt fina ord att säga om Podolski inför avskedsföreställningen och förbundskaptenen hyllar både spelaren och människan.

- Vi har gått igenom 128 matcher tillsammans. Jag har inte gjort så många matcher med någon annan. Om det sportsliga behöver vi inte säga något. Lukas är unik med den rollen han spelat utanför planen. Ett enormt engagemang för landslaget över åren. Landslaget är som en familj för honom. Överallt Lukas går kastar folk sina hjärtan åt honom och det är totalt välförtjänt. För han har en otrolig empati och respekt för folket. Det spelar ingen roll om det är ett ungt fan eller någon bakom laget. Han gav alla känslan av att vara väldigt viktig. Så därför har han varit otroligt värdefull för oss. Och en spelare och människa som Lukas kommer säkerligen att vara saknad, säger Löw.

Podolski själv menar att det kommer bli väldigt speciellt för honom.

- Det är en konstig känsla för mig. Det börjar med i dag; att vara på den här presskonferensen. Sista gången jag sitter på den här scenen. Det finns ögonblick när du tänker att det här var det. I morgon när jag kommer in i omklädningsrummet och tittar på matchtröjan och skorna, när jag går ut för att värma upp och sen när domaren blåser i pipan. Det kommer att vara vackra och känslosamma ögonblick.

Se Löw och Podolski tala i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-21 kl 22:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå