Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

TV: Southgate tystlåten om fortsättning: "Är inte rätt sätt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Englands tillfällige förbundskapten Gareth Southgate kan ha gjort sin sista landskamp. Om han själv vill ta över permanent är han tystlåten om.
- Jag tycker det rätta är att tala privat om sådana saker, säger Southgate.

Englands 2-2-möte med Spanien på Wembley under tisdagskvällen kan ha varit det sista Gareth Southgate gör som förbundskapten. Den tidigare U21-förbundskaptenen tog över på kort varsel efter skandalen med Sam Allardyce, som tvingade den dåvarande förbundskaptenen att avgå. Nu ska det engelska fotbollsförbundet besluta om det blir en fortsättning på permanent basis för Southgate, eller om någon annan tar över.

- Allt jag kan säga från mitt perspektiv är att det här har varit en briljant erfarenhet. Jag har verkligen njutit av att jobba med spelarna. Jag kan se potentialen i gruppen. Det var, när jag tog över, ett ögonblick av instabilitet för alla. Jag tycker att vi fört tillbaka stabiliteten och byggt en plattform för laget att bygga vidare på. Sett till det vi tillfrågades att göra har vi fullföljt det och jag är stolt över att ha lett landet över ett par väldigt viktiga matcher och fått erfara hur det känns, säger Southgate efter Spanien-matchen.

- Spelarna hade, sett över fyra matcher, inte kunnat ge mig mer. Jag är väldigt nöjd med dem.

Journalisterna på presskonferensen efter Spanien-matchen ville ha svar på om Southgate själv vill fortsätta som förbundskapten, men fick inget svar.

- Jag tycker inte att det är ett sätt som folk borde sköta sina affärer på. Jag tycker det rätta är att tala privat om sådana saker. Mitt hela fokus har varit på att få resultat för laget och för landet och jag är stolt över att ha gjort det. Men jag tycker det är rätt att vara privat gällande det.

Se ett utdrag från presskonferensen med Southgate efter 2-2-mötet med Spanien i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-16 kl 17:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER