TV: Spanien vann trots utvisning - kvar i gruppledning före Blågult

EM-kval (herr)

Spanien bortaslog Rumänien och är kvar i gruppledning.
Samtidigt vannn Norge och är fortsatt två poäng bakom Sverige.

Se Ramos straffmål i spelaren ovan.

Sverige besegrade under torsdagskvällen Färöarna med 4-0 och är därmed nu ensam tvåa i gruppen bakom Spanien i EM-kvlalet. Detta efter att Spanien även slog Rumänien på bortaplan, medan Norge besegrade Malta klart.

För Spaniens del blev det en mer eller mindre enkel resa till seger. Spanien blev i första halvlek tilldelat straff sedan Dani Ceballos föll i straffområdet och därefter var Sergio Ramos kylig från straffpunkten till 1-0. Borussia Dortmund-anfallaren Paco Alcacer ordande sedan 2-0 under inledningen av andra halvlek innan Florin Andone reducerade till 2-1. Diego Llorentes röda kort i den 79:e minuten skapade viss nerv hos spanjorerna, men Spanien höll än dock undan.

Norge hade det även enkelt mot Malta. Sander Berge nickade i den 33:e minuten in 1-0 och strax före halvtid ordnade Joshua King 2-0 från straffpunkten. Det gav i slutändan seger.

Spanien toppar därmed fortsatt gruppen, nu med 15 poäng och fem poäng före Sverige på andraplats. Norge har åtta poäng och är två poäng bakom Janne Anderssons landslag.