Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Steven Gerrard slutar i landslaget: "En sorgsen dag"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Steven Gerrard.

114 matcher i Englandströjan.

Nu slutar Steven Gerrard i landslaget.

– Jag har njutit av varenda minut och det är en sorgsen dag nu när jag vet att jag aldrig mer kommer att ta på mig den engelska tröjan igen, säger 34-åringen.

34 år gammal slänger Steven Gerrard landslagströjan in i garderoben. Mittfältaren meddelade under måndagen sitt beslut att lägga ner landslagskarriären.

Åldern, den slitna kroppen och Champions League-fotbollen med Liverpool har alla påverkat hans beslut.

– Det här har varit ett väldigt svårt beslut, ett av de svåraste jag någonsin har tagit. Jag har våndats över det här sedan jag kom hem från Brasilien och har pratat om det här med familjen, vänner och andra fotbollsspelare innan jag bestämde mig, säger han till det engelska fotbollsförbundet, FA:s hemsida.

– Jag tror att det här är rätt beslut för att försäkra att jag kan fortsätta spela på en hög nivå och ge allt för Liverpool. Och att ha tillbaka Champions League-fotboll på Anfield är en stor faktor i mitt beslut.

Roy Hodgson erkänner att han blev besviken över att se sin kapten sluta.

– Även om jag är besviken över beslutet så kan jag absolut förstå Stevens situation och kan knappast ha några klagomål med tanke på det otroliga sätt han har tjänat sitt land.

Med 114 framträdanden, sedan debuten år 2000, är Steven Gerrard Englands tredje meste spelare genom tiderna. Bara David Beckham och målvaktslegendaren Peter Shilton (som gjorde 125 framträdanden över 20 år i landslaget) har fler matcher på meritlistan.

Publicerad 2014-07-21 kl 16:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons